- W kategorii: Toruń, gotowe pasze i preparaty
Opis
ŚRUTA SŁONECZNIKOWA jest produktem ubocznym ekstrakcji oleju z nasion słonecznika. Produkt ten otrzymuje się przez zmielenie pozostałości pozostałej po ekstrakcji oleju z nasion słonecznika.
W celu ułatwienia dawkowania i transportu mączka jest granulowana.
Specyfikacja ŚRUTY SŁONECZNIKOWEJ
1. Białko - 38-39%
2. Błonnik - 18%
3. Tłuszcz surowy – 1%
4. Popiół - 0,6 %
5. Zawartość wilgoci - nie więcej niż 11%
6. Kolor - Szary
7. Zapach - charakterystyczny dla śruty słonecznikowej, bez obcego zapachu
Zalety ŚRUTY SŁONECZNIKOWEJ:
1. Śruta słonecznikowa jest całkowicie wystarczająca jako jedyne źródło uzupełniającego białka.
2. Główną zaletą śruty słonecznikowej jest brak czynników antyodżywczych, takich jak śruta sojowa.
3. Białko śruty słonecznikowej, które jest bogatsze w aminokwasy siarkowe, jest bardziej podatne na rozkład niż inne śruty olejowe, co ułatwia syntezę mikrobiologiczną.
4. Śruta słonecznikowa jest odpowiednia dla trzody chlewnej, kóz, drobiu i jest dobrze wykorzystywana u
W celu ułatwienia dawkowania i transportu mączka jest granulowana.
Specyfikacja ŚRUTY SŁONECZNIKOWEJ
1. Białko - 38-39%
2. Błonnik - 18%
3. Tłuszcz surowy – 1%
4. Popiół - 0,6 %
5. Zawartość wilgoci - nie więcej niż 11%
6. Kolor - Szary
7. Zapach - charakterystyczny dla śruty słonecznikowej, bez obcego zapachu
Zalety ŚRUTY SŁONECZNIKOWEJ:
1. Śruta słonecznikowa jest całkowicie wystarczająca jako jedyne źródło uzupełniającego białka.
2. Główną zaletą śruty słonecznikowej jest brak czynników antyodżywczych, takich jak śruta sojowa.
3. Białko śruty słonecznikowej, które jest bogatsze w aminokwasy siarkowe, jest bardziej podatne na rozkład niż inne śruty olejowe, co ułatwia syntezę mikrobiologiczną.
4. Śruta słonecznikowa jest odpowiednia dla trzody chlewnej, kóz, drobiu i jest dobrze wykorzystywana u