- W kategorii: Wiślica, gęsi
Opis
Skubarka jest bardzo prosta w użytkowaniu. Funkcjonuje na tej samej zasadzie, co przemysłowe urządzenia do skubania drobiu. Tusze drobiowe powinny być wymoczone w wodzie o temperaturze ok. 50-60oC przez 2-3 minuty. Nie należy przetrzymywać tusz w zbyt gorącej wodzie ani zbyt długo, gdyż skubarka mogłaby zacząć wyrywać pióra wraz ze skórą. Następnie tak przygotowany drób przytrzymując za nogi powoli wprowadzamy na wirujący bęben skubarki do drobiu. Gumowe palce będą stopniowo wyrywać pióra z tuszek drobiowych. Maszyna wykonuje swoją pracę bardzo delikatnie, nie obija mięsa ani nie wyrywa skóry.
Na bębnie znajduje się 40 gumowych palców.
Napędzana silnikiem 230V
Na bębnie znajduje się 40 gumowych palców.
Napędzana silnikiem 230V