Dzięki procesowi ekstruzji, czyli przetłaczaniu lnu przez ekstrudery pod wysokim ciśnieniem i w wysokiej temperaturze do komory chłodzącej poprawia się strawnosć składników pokarmowych (bardzo dobrze przyswajalne białko).
Ilości całosamochodowe. Opakowanie B/B. Bardzo atrakcyjne ceny, ustalane indywidualnie w zależnosci od ilości i ciagłości dostaw.
Zawartość składników pokarmowych makuchu lnianego (w suchej masie):
Białko surowe, proc. 32,0
Włókno surowe, proc. 9,0
Tłuszcz surowy, proc. 13,0
Wilgotność, proc. max. 8,0
Zawartość składników pokarmowych makuchu sojowego (w suchej masie):
Białko surowe, proc. 41,0- 43,0
Włókno surowe, proc. 3,8
Tłuszcz surowy, proc. 7,0
Wilgotność, proc. max. 10
Zawartość składników pokarmowych makuchu słonecznikowego (w suchej masie):
Białko surowe, proc. 36,0
Włókno surowe, proc. 18,0
Tłuszcz surowy, proc. 7,8
Wilgotność, proc. max. 8,0
zwiń